Om oss

Jag heter Anine Cleve Christensen och bor i Hässleholm, Skåne med min sambo Martin. Jag jobbar som sjuksköterska sen 2005, Martin är egenföretagare. Jag kommer egentligen från Danmark men bor i Sverige sen 2006, och tänker stanna kvar här :)
Jag hade inte planerat att bli uppfödare. Shakira och Freya blev köpt som sällskapskatter som gick att ställa ut. Efter några utställningar där jag hade möjlighet att jämnföra mina birmor mot andras och höra domarnas bedömningar började jag förstå att birmans utseende inte är en självklarhet, men är mycket uppfödarnas förtjänst. Då jag tyckte Shakira gick bra på utställningar och att hon var väldigt vacker med många kvaliteter och bra temperament, började jag för första gången att fundera på uppfödning. Jag fick ett önska om att föda upp birmor med bra typ och bra temperament. Ni kan läsa mer om uppfödningen under “Uppfödningens mål”.

 

Hur jag fastnade för birmor:

Jag har alltid älskat djur och alla sorters djur. Tyvärr var min ena bror pälsallergiker, varför det inte gick att ha pälsdjur, men ett tag hade jag vattensköldpaddor. Jag åkte istället runt till alla djur jag kunde hitta i omgivningen, grodorna i trädgården, katterna i området, hästarna, hund, får och kompisernas katter. Min stora dröm var att få en katt, och det blev många tårar genom åren över att det inte var möjligt (stackars min mamma). Sen 2004 har jag också olika sorter gekkoödlor, och är väldigt interesserad av reptiler, speciellt gekkos. Pga. olika förhållanden blev det 2006 innan jag fick möjlighet att skaffa katt. Jag visste att jag ville bo i lägenhet i många år ännu, och kände att jag inte kunde göra en bondkatt till en innekatt (var inte så insatt i innekatter på den tiden) och började därför titta på nätet på vilka raser som fanns. Jag ville att den skulle likna en bondkatt i ansiktet och kunde trivas med livet som innekatt. Jag fastnade direkt för den heliga birman. Tyckte den var så vacker och hade ett väldigt sött uttryck. Älskade kontrasterna mellan masken och den vita kroppen. Samtidigt läste jag att den inte har något stort behov av att vara ute. Jag började åka på kattutställningar för att titta på dom i verkligheten, men var fortfarande öppen för att det kunde bli en annan ras. För varje utställning kände jag starkare och starkare att birman var den perfekta katt för mig. Jag läste om rasen på nätet och i böcker, och tyckte att de blåmaskade birmor var de vackraste. Sen träffade jag min sambo som stöttade mig i att skaffa birma, varför vi bokade besök hos en uppfödare då vi ville se hur birman var i hemmiljö. Jag blev nu helt säker att jag också ville äga en birma, och började leta uppfödare och läsa annonser. Sen kom första birman hem till mig i april 2007. Hon blev blåmaskad. Bara 1 månad efter skaffade vi en kompis till henne, då hade jag hunnit bli förtjust i blåtabby, och uppfödaren vi besökte tidigare hade en ledig blåtabby hona och så blev det.